Natuurgeneeskunde Centrum

Epigenetische Haaranalyse

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen unieke DNA, celopbouw, stofwisseling, epigenetische invloeden, hersenactiviteit, zenuwstelsel, etc.

De meeste mensen gebruiken de standaard supplementen of voedingsmiddelen waarvan ze nooit precies weten of ze deze ook daadwerkelijk nodig hebben. Vaak wordt ingehaakt op adviezen van vrienden, collegae of informatie uit de media. Hierdoor kunnen voedingstoffen en supplementen ingenomen worden die meer kwaad dan goed doen omdat ze niet op de juiste manier worden opgenomen in jouw, specifieke en unieke, lichaam.

Wij zijn de eerste organisatie-praktijk in Nederland die deze methode mag aanbieden en zijn erg enthousiast over deze ontwikkeling. Graag zouden wij dit enthousiasme met uw bedrijf willen delen en samen tot optimale resultaten komen voor uw clienten.

Door middel van onze innovatieve, uitgebreide, metabolische haaranalyse worden zeer uitgebreide indicatoren gemeten, zoals tekorten aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, vetzuren en aminozuren. Het is ook mogelijk dat stoffen niet goed opgenomen of verwerkt worden. Tevens wordt de gevoeligheid gemeten voor stralingsbelasting, belastende stoffen, E-nummers en microbiologische indicatoren (schimmels, virussen en bacteriën). Al deze indicatoren zijn epigenetisch, wat wil zeggen dat deze tijdens je leven invloed hebben op je gezondheid, in zowel positieve als negatieve zin.

Hoe werkt het...

In iedere haarfollikel/haarzakje zit specifieke celinformatie opgeslagen, die door onze metabolische haaranalyse met natuurlijke golffrequenties gemeten kan worden. Een haarsample wordt voor een meting van de hoofdhuid afgenomen en door onze apparatuur ter plekke geanalyseerd. Deze gegevens worden met behulp van specialisten en ons technologisch centrum in Hamburg, onderzocht en geinterpreteerd. De resultaten worden vervolgens door een high-tech computersysteem in kaart gebracht.

Met deze analyse kunnen wij achterhalen aan welke voedingsmiddelen en voedingsstoffen een tekort is en waar je mogelijk gevoelig of intolerant voor bent. Ook geeft deze analyse inzicht in hoe je reageert op andere omgevingsinvloeden, zoals straling, toxines en micro-organismen. De uitslag wordt verwerkt in begrijpelijke grafieken en tabellen, in jouw eigen op maat gemaakte rapport.

Het persoonlijke rapport: De uitslagen van de meting worden weergeven als zeer hoog, hoog, gemiddeld of normaal, afhankelijk van de basiswaarden. Je krijgt een zeer uitgebreid (circa 36 pagina’s) full color rapport met je persoonlijke uitslagen. Hierin staat ook een 90 dagen plan, om aan de slag te gaan met de gemeten aandachtspunten.